Over Roter

De historie van ROTER

Roter komt van de samenvoeging van het apothekersechtpaar Rolf von den Baumen en Grietje Terwisscha van Scheltinga.

Hoe het allemaal begon

Amerikaanse tabletjes tegen maagzweer In 1937 plaatste de 35 jarige Friese vertegenwoordiger in oliën en vetten Rolf von den Baumen een ongewone advertentie in De Maasbode: “Wie helpt mij af van een maagzweer zonder operatie?” Hij kreeg een groot aantal reacties, die hem allemaal naar dezelfde drogist verwezen. “Ze komen uit Amerika”, sprak deze geruststellend, toen hij wat tabletjes overhandigde. En wat de patiënt nauwelijks had durven geloven gebeurde: binnen 6 weken was hij van zijn maagzweer af.

Rechten werden gekocht en ROTER is ontstaan

Rolf von den Baumen besloot onmiddellijk dat hier ook andere maagzweerlijders mee moesten worden geholpen en hij kocht het recht om het medicijn zelf te fabriceren. In de jaren ’50 werden Roter maagtabletten al naar meer dan 100 landen geëxporteerd.

Werkzame en betrouwbare middelen

In 1958 bracht ROTER ook vitamine C en de pijnstiller APC op de markt. Door de jaren heen is ROTER zijn principe trouw gebleven: met werkzame en betrouwbare middelen voor zelfmedicatie en ondersteunende gezondheidsproducten, mensen helpen zorgzaam te zijn voor hun lichaam.

        

Waarom miljoenen Nederlanders kiezen voor ROTER:

* Innovatief ROTER doet continu onderzoek naar nieuwe en innovatieve toepassingen.
* Vertrouwd ROTER is in 1938 opgericht door een Nederlands apothekersechtpaar.
* Deskundig ROTER beschikt over haar eigen onderzoekslaboratorium om de goede kwaliteit te waarborgen.