ROTER Cysticare

ROTER Cysticare

Klinisch effectief bewezen 5 daagse kuur bij blaasontsteking
Vermindert na 48 uur de pijn bij het plassen en de plasdrang neemt ook af
Effect op de E-coli bacteriën in zowel de darmen, als in de urinebuis

Bestel direct:

Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Blaasontsteking? ROTER kan je er vanaf helpen

Blaasontsteking is een gezondheidsprobleem dat wereldwijd miljoenen mensen per jaar treft. Gelukkig kun je dit zelf behandelen.
Hoe herken ik de symptomen van een blaasontsteking?

Blaasontsteking symptomen, hoe herken je ze? Bij een beginnende blaasontsteking uiten de symptomen zich soms alleen in een pijnlijk, drukkend gevoel in de onderbuik en heb je vaak het gevoel dat je moet plassen terwijl er niets uit komt. Bij een zware blaasontsteking kan het zelfs zo zijn dat je drie dagen met koorts op bed ligt en er bloed in de urine zit. Neem in dat geval contact op met de huisarts. Er zijn dus verschillende blaasontsteking symptomen: van een lichte of beginnende blaasontsteking met weinig verschijnselen tot een zware blaasontsteking waar je goed ziek van bent. Roter Cysticare is een medisch hulpmiddel tegen blaasontsteking op basis van propolis, hibiscus extract, gelatine en xyloglucaan. Roter Cysticare – Utipro Plus is geïndiceerd voor het bedwingen en voorkomen van blaasontsteking, veroorzaakt door E. Coli en andere ziekteverwekkers, die vaak betrokken zijn bij blaasontsteking. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Je hebt mogelijk een (beginnende) blaasontsteking als je één of meer van onderstaande symptomen herkent:
• Vaak moeten plassen
• Gevoel hebben te moeten plassen terwijl de blaas niet vol is
• Branderig of pijnlijk gevoel tijdens het plassen
• Slecht ruikende of troebele urine
• Soms zit er bij een ontsteking bloed in de urine
• Pijn in de onderbuik
• Ziek, zwak of koortsig gevoel
• Drukkend gevoel in de lage bekken

Wat is een blaasontsteking?

Een blaasontsteking is een pijnlijke en vervelende ontsteking van de blaaswand. Het is een veelvoorkomend probleem waar vooral vrouwen last van hebben. Als je de symptomen van een blaasontsteking snel herkent en een blaasontsteking tijdig behandelt is het gelukkig geen gevaar voor je algehele gezondheid. Een blaasontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën van buitenaf. Die komen via de urinebuis terecht in de blaas en hechten zich aan de blaaswand, waardoor deze gaat ontsteken. Dit zorgt voor een branderig gevoel tijdens het plassen en uiten zich in andere blaasontsteking symptomen, zoals het gevoel dat je moet plassen, zelfs wanneer je blaas niet vol is.

Blaasontsteking is een gezondheidsprobleem dat wereldwijd miljoenen mensen per jaar treft. Vrouwen worden 50 keer vaker getroffen dan mannen. Bij bijna de helft van alle vrouwen doet zich minstens 1 keer in hun leven de symptomen van blaasontsteking voor en krijgen ze ook daadwerkelijk een blaasontsteking. Mannen en kinderen kunnen uiteraard ook een blaasontsteking krijgen, alleen liggen voor deze groepen de aantallen een stuk lager. Heb je al eens eerder een blaasontsteking gehad? Dan is de kans groot dat je dit nog een keer krijgt. Ongeveer 20% van de vrouwen heeft herhaaldelijk blaasontstekingen. Houden de klachten langdurig aan dan spreekt men ook wel van een chronische blaasontsteking. Neem in dat geval contact op met de huisarts.

Wat veroorzaakt een blaasontsteking?

Blaasontstekingen worden veelal veroorzaakt door de door Eschericia coli bacterie, beter bekend als E.coli. Deze bacterie is erg nuttig in onze dikke darm, maar is daarbuiten minder onschuldig. Bij een blaasontsteking komt de E.coli bacterie uit de anus terecht in je blaas via de urinebuis. Daar hecht deze zich vast aan de blaas en urinewegen. Eenmaal genesteld begint deze zich te vermenigvuldigen en kan blaasontsteking symptomen voorkomen die in de meeste gevallen leiden tot een blaasontsteking. Een veelvoorkomend misverstand is dat een lage weerstand, je plas te lang ophouden of een vieze wc-bril een blaasontsteking kunnen veroorzaken. Dit is niet zo! Blaasontsteking kan worden veroorzaakt door verkeerd afvegen (de juiste manier is van voor naar achter vegen), nauwsluitende of slecht ademende kleding en niet plassen na de seks. Er zijn dus verschillende manieren waarop de E.coli bacterie in je urinebuis en blaas terecht kan komen. Bekijk hieronder onze tips om de kans op blaasontsteking te verkleinen en mogelijk te voorkomen.

Tips om een blaasontsteking te voorkomen

1 Drink veel, anderhalf tot twee liter per dag Dit zorgt voor een natuurlijke doorspoeling.
2 Houd de plas niet op, maar ga bij aandrang gelijk naar het toilet.
3 Vermijd nauwsluitende (onder)broeken: Dit helpt irritatie van de urinebuis te voorkomen.
4 Zorg voor warme kleding: vooral het onderlichaam en de voeten moeten warm blijven
5 Zorg voor goede hygiëne: reinig het onderlichaam van voren naar achteren om te voorkomen dat bacteriën in de plasbuis terechtkomen. Of probeer te deppen in plaats van te vegen. Was daarna zorgvuldig de handen.
6 Neem een douche in plaats van een bad en vermijd warme baden en jacuzzi’s.
7 Reinig jezelf voor de geslachtsgemeenschap en ook erna. Plas direct na de seks.
8 Plas regelmatig. Dit spoelt de bacteriën naar buiten en zorgt dat deze zich niet aan de blaaswand kunnen hechten.
9 Hanteer geen overdreven hygiënische maatregelen als verschalende zepen en cosmetica: de vagina is zelfreinigend. Het verkeerd gebruiken of overmatig gebruik van intieme sprays kunnen je urinekanaal irriteren

Zwangerschap

Als je zwanger bent, heb je meer kans om een blaasontsteking te krijgen. Een blaasontsteking is op zichzelf niet gevaarlijk voor je baby, maar als je deze niet behandelt kan de blaasontsteking overgaan in een nierbekkenontsteking. Veel vrouwen vragen zich af of ze tijdens de zwangerschap – of tijdens de borstvoeding – een middel tegen blaasontsteking mogen gebruiken. Hoewel er bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing geen bijwerkingen bekend zijn mag ROTER Cysticare niet gebruikt worden door zwangere vrouwen of tijdens de eerste maanden van borstvoeding. Raadpleeg in elk geval eerst een arts. Ook als je nog niet zwanger bent maar dit wel wilt worden, kun je het beste eerst overleggen met de huisarts voordat je een product gebruikt.”

Lees meer

Behandelt en voorkomt blaasontsteking

De combinatie van Xyloglucaan en Gelatine heeft een mechanisch effect op de holtes in de darm. Hierdoor wordt het contact van ziektekiemen met de darmwand vermeden en wordt de eerste stap in verspreiding van ziektekiemen en verdere doorgang naar de urine wegen voorkomen.

5-daagse kuur

ROTER Cysticare biedt een 5-daagse kuur bij blaasontsteking.

Klinisch bewezen

ROTER Cysticare is klinisch bewezen effectief

Aanvullende informatie

Voor behandelen van blaasontsteking: Gebruik 2 capsules per dag gedurende 5 dagen. Neem de capsules in met wat water. Voor voorkomen van blaasontsteking: Voor het voorkomen van een herhaling moet ROTER Cysticare tenminste 15 opeenvolgende dagen worden ingenomen in een dosering van 1 capsule per dag. Zo nodig kan ROTER Cysticare herhaalde periodes gebruikt worden. Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing. Je kunt de tabletten innemen wanneer je wilt.

CE0373

Op basis van gelatine, xyloglucaanpropolis, hibiscus extract en propolis.

Aanvullende informatie

Gebruiksaanwijzing

Voor behandelen van blaasontsteking: Gebruik 2 capsules per dag gedurende 5 dagen. Neem de capsules in met wat water. Voor voorkomen van blaasontsteking: Voor het voorkomen van een herhaling moet ROTER Cysticare tenminste 15 opeenvolgende dagen worden ingenomen in een dosering van 1 capsule per dag. Zo nodig kan ROTER Cysticare herhaalde periodes gebruikt worden. Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing. Je kunt de tabletten innemen wanneer je wilt.

CE0373

Samenstelling

Op basis van gelatine, xyloglucaanpropolis, hibiscus extract en propolis.