Blaasontsteking bij zwangerschap

Blaasontsteking bij zwangerschap? ROTER kan helpen bij het verminderen van de klachten zodat u weer kunt genieten van het zwanger zijn!

Wat betekent een blaasontsteking voor zwangere vrouwen?

Een blaasontsteking komt soms voor bij vrouwen die zwanger zijn. Niet iets om je direct grote zorgen te maken, maar wel belangrijk om tijdig te herkennen en actie op te ondernemen, zodat de symptomen van de blaasontsteking verdwijnen. ROTER helpt zwangere vrouwen bij het verminderen van klachten van een (beginnende) blaasontsteking. Het is echter aan te raden, voordat je de producten van ROTER gaat gebruiken, om in geval van zwangerschap eerst je huisarts te raadplegen.

Wat is een blaasontsteking?

 

Een blaasontsteking betekent dat de binnenkant van de blaas en soms ook daarbij de urinebuis ontstoken is. De belangrijkste veroorzaker van een blaasontsteking is de E.coli bacterie die via de plasbuis in de blaas terechtkomt. Bij het plassen wordt deze bacterie meestal weer afgevoerd, maar wanneer dit niet volledig gebeurt is de kans aanwezig dat deze bacteriën zich vermenigvuldigen en een blaasontsteking kunnen veroorzaken.

Hoe herken je een blaasontsteking als je zwanger bent?

Een blaasontsteking tijdens je zwangerschap kun je herkennen als je last hebt van de volgende symptomen:

   • Je hebt een zeurende of drukkende pijn in je onderbuik
   • Je hebt een branderig of pijnlijk gevoel bij het plassen
     • Je hebt gevoel continu te moeten plassen, maar je verliest niet veel urine
      • Troebele, slecht ruikende urine, waar soms ook bloed in zit

 

Herken je één of meerdere bovenstaande symptomen, neem altijd contact op met je huisarts.

Tijdens je zwangerschap kun je last hebben van één of meer bovenstaande symptomen, maar dat hoeft niet direct te betekenen dat je mogelijk een blaasontsteking hebt. Het is daarom raadzaam om je dokter te raadplegen om zeker te weten of het om een blaasontsteking gaat.

Meer kans op blaasontsteking bij zwangerschap

Wanneer je zwanger bent heb je mogelijk kans om een blaasontsteking te krijgen. De belangrijkste oorzaak daarvan is dat de groeiende baarmoeder op je blaas drukt, waardoor het lastiger is om de blaas volledig te legen wanneer je plast. Urine die achterblijft is een goede voedingsbodem voor schadelijke bacteriën om een blaasontsteking te veroorzaken. Daarnaast moet je door de verhoogde druk op je blaas ook vaker plassen, maar steeds kleine beetjes, wat ook de kans vergroot dat je een blaasontsteking kan oplopen. Ten derde speelt ook de urine zelf een belangrijke rol. De urine van een zwangere vrouw bevat hormonen, mineralen, voedingsstoffen en zuren die de kans op een blaasontsteking vergroten.

Wat kan je doen tegen een blaasontsteking?

Ben je zwanger en herken je een aantal symptomen van een beginnende blaasontsteking? ROTER Cystiberry* kan, voor zover bekend, gebruikt worden als je zwanger bent of borstvoeding geeft, indien je de instructies in de gebruiksaanwijzing volgt. Het is echter aan te raden om je huisarts te raadplegen voorafgaand aan het gebruik.

 

Onze middelen tegen blaasontsteking

 • Traditioneel kruidengeneesmiddel bij blaasontsteking

  ROTER Uva Ursi* ROTER Uva Ursi*
 • 5-daagse kuur tegen blaasontsteking, klinisch bewezen

  4.5/5 (3)
  Blaasontsteking bij zwangerschap ROTER Cysticare*
 • Met werkzaam cranberry-extract bij blaasontsteking

  4.5/5 (2)
  Blaasontsteking bij zwangerschap ROTER Cystiberry*

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.