Behandeling van een blaasontsteking* **

Een blaasontsteking gaat meestal vanzelf over. ROTER biedt medische hulpmiddelen waarmee je ook direct actie kunt ondernemen om de beginnende blaasontsteking zelf te behandelen.

Hoe ontstaat een blaasontsteking?

Een blaasontsteking ontstaat wanneer de blaaswand, en soms ook de urinebuis, geïrriteerd is. Dit wordt veroorzaakt door schadelijke bacteriën, zoals de E.coli bacterie, die in de blaas terechtkomen. Wanneer de blaas niet goed wordt leeggeplast zullen deze bacteriën niet afgevoerd worden om zich vervolgens aan de blaaswand hechten waarop deze kan gaan ontsteken.

Symptomen van een blaasontsteking

 

Een blaasontsteking is niet direct gevaarlijk. Het gaat vanzelf weer over of kan met antibiotica behandeld worden. Het is echter wel noodzakelijk tijdig de symptomen te herkennen zodat een (beginnende) blaasontsteking zich niet verder ontwikkelt tot een nierbekkenontsteking of, wat bij mannen kan gebeuren, tot een prostaatontsteking. De volgende symptomen komen bij een (beginnende) blaasontsteking voor:

 • Aandrang om te plassen, maar je plast bijna niets uit
 • Plassen doet pijn of geeft een branderig gevoel
 • Pijn gevoel in de onderbuik
 • Urine is troebel, ruikt slecht of er zit een beetje bloed bij.

Behandeling van een blaasontsteking

Wanneer je bepaalde symptomen ervaart van een beginnende blaasontsteking dan kun je in eerste instantie een paar dagen afwachten of de klachten vanzelf overgaan. In de meeste gevallen is dat ook zo. Je kunt er ook voor kiezen om direct actie te ondernemen. ROTER Cysticare en ROTER Cystiberry zijn medische hulpmiddelen voor de behandeling van een blaasontsteking. ROTER Cysticare vermindert na 48 uur de pijn bij het plassen.**

Behandeling van een blaasontsteking met antibiotica

Wanneer de klachten na een aantal dagen niet verminderen en je je ziek en koortsig blijft voelen, dan is het verstandig een huisarts te informeren over de aanhoudende klachten. Bij het constateren van een blaasontsteking zal de huisarts je waarschijnlijk een antibioticakuur voorschrijven.

Onze middelen tegen blaasontsteking

 • Traditioneel kruidengeneesmiddel bij blaasontsteking

  ROTER Uva Ursi* ROTER Uva Ursi*
 • 5-daagse kuur tegen blaasontsteking, klinisch bewezen

  4.5/5 (3)
  Behandeling van een blaasontsteking ROTER Cysticare*
 • Met werkzaam cranberry-extract bij blaasontsteking

  4.5/5 (2)
  Behandeling van een blaasontsteking ROTER Cystiberry*

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. **Geen merkbare verbetering na 48 uur? Raadpleeg dan je dokter.