Wil je je keel tot rust brengen? ROTER helpt je keel en luchtwegen te verzachten*

We maken allemaal weleens momenten mee dat we onze keel en luchtwegen willen verzachten. Het nemen van een middel waarmee je je keel tot rust kan brengen kan dan uitkomst bieden.

ROTER Pactolan, verzachtend voor keel en luchtwegen*

Wanneer hebben mijn keel en luchtwegen verzachting nodig?

Keel en luchtwegen zijn gevoelig voor invloeden van buitenaf. Deze oorzaken zorgen ervoor dat je je keel en luchtwegen wilt verzachten. We zetten ze overzichtelijk voor je op een rij.

Keel


 • Roken en veel in rokerige ruimtes zijn
 • Overbelasting van je stembanden door veel praten of schreeuwen


Luchtwegen


 • Winterse kou kan naast je keel ook invloed hebben op luchtwegen
 • Inademen van rook


Je luchtwegen zijn erg gevoelig en zullen door genoemde invloeden slijm produceren. Vreemde stoffen en slijm verdwijnen dan weer uit het lichaam. Het kan prettig zijn om tijdens deze momenten de keel en luchtwegen rust te geven omdat ze veel belast zijn of worden. ROTER Pactolan helpt je keel en luchtwegen te verzachten.

Ons middel om keel en luchtwegen te verzachten

 • Weldadig en verzachtend voor keel en luchtwegen*

  ROTER Pactolan ROTER Pactolan

Alles over keel en luchtwegen

 

Wat is het verschil tussen keel en luchtwegen?

Keel en luchtwegen worden in onze spreektaal vaak in één adem genoemd. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee?

Waaruit bestaan je luchtwegen?

Onze luchtwegen zijn verdeeld in ‘bovenste’ en ‘lagere’ luchtwegen. De bovenste luchtwegen zijn opgebouwd uit de neus, keel, bijholten, middenoor, stembanden en luchtpijp. De lagere luchtwegen bevatten de luchtpijptakken (ook wel bekend als bronchiën), de longblaasjes (alveoli) en ons longweefsel.

De keel maakt dus in feite onderdeel uit van de luchtwegen. Dit is goed om je te realiseren als je het hebt over je keel of je luchtwegen verzachten. Het kan aanleiding geven tot een verschillende aanpak.

Hoe werken onze luchtwegen?

De lucht die we inademen komt in eerste instantie via onze neus of mond binnen om langs onze keel en stembanden naar de longen door te gaan. Hier wordt de zuurstof via de longblaasjes opgenomen in het bloed. Haartjes en slijm houden het meeste vuil tegen, er zal door het inademen echter altijd vuil terechtkomen in onze longen. Slijmproductie moet er vervolgens voor zorgen dat het vuil uit ons lichaam verwijderd wordt.

Het spreekt voor zich dat wanneer er veel ‘vuil’ in onze longen terechtkomt dit z’n weerslag heeft op onze luchtwegen en keel. Het kan in ieder geval aanleiding geven om de luchtwegen en keel tot rust te brengen. ROTER Pactolan helpt je daarbij.

Tips om je keel en luchtwegen tot rust te brengen

 
 • 1 Probeer te stoppen met roken, ook al is het maar tijdelijk.
 • 2 Luchtvochtigheid op peil houden is belangrijk, niet te droog (tussen de 35 en 55%). Plaats eventueel een bakje water op de verwarming in uw woonkamer en slaapkamer.
 • 3 Leg je hoofd wat hoger neer tijdens het slapen. Dit zal de keel en luchtwegen meer rust geven.
 • 4 Altijd voldoende water drinken (tenminste 2 liter per dag).
 • 5 Het is raadzaam een sjaal te gebruiken (ook ‘s nachts). Het warm houden van je hals helpt bij het verzachten van de keel.
 • 6 Vermijd grote temperatuurverschillen en tochtige omgevingen om je keel rust te geven.

Veelgestelde vragen over keel en luchtwegen

Wanneer hebben je keel- en luchtwegen verzachting nodig?

Keel
• Overbelasting van je stembanden door veel praten of schreeuwen

Luchtwegen
• Winterse kou kan naast je keel ook invloed hebben op luchtwegen
• Inademen van rook

Hoe gebruik ik ROTER Pactolan?

ROTER Pactolan is een tablet en helpt je keel en luchtwegen te verzachten.Het is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Naar behoefte kan je 4-6 maal daags 1 tot 3 tabletten opzuigen.

*menthol en zoethoutwortel hebben een weldadige en verzachtende invloed op keel en luchtwegen.