Voorkomen van blaasontsteking

Een blaasontsteking kan erg vervelend en pijnlijk zijn. Er zijn gelukkig flink wat tips die ervoor kunnen zorgen dat je geen blaasontsteking oploopt.

Het voorkomen van een blaasontsteking

Het is natuurlijk het beste om een blaasontsteking te voorkomen. Er zijn een flink aantal handige tips die eraan bijdragen dat de kans op een blaasontsteking omlaag gaat:

 • Probeer anderhalf tot twee liter water per dag te drinken
 • Plas regelmatig en houd de plas niet op. Hierdoor voer je meer mogelijk schadelijke bacteriën af
 • Een goede hygiëne is erg belangrijk om een blaasontsteking te voorkomen, zoals direct plassen na geslachtsgemeenschap en van voren naar achteren afvegen om te voorkomen dat bacteriën in de urinebuis terecht komen
 • Het is niet nodig om overdreven hygiënische maatregelen te nemen als verschralende zepen en cosmetica
 • Draag warme kleding voor het onderlichaam zodat dit warm blijft, maar draag daarbij niet te nauwzittende kleding. Dat kan mogelijk irritatie van de urinebuis veroorzaken.

Blaasontsteking zelf behandelen

Mocht je toch een blaasontsteking krijgen, dan hoeft dat niet direct zorgelijk te zijn. De meeste blaasontstekingen gaan namelijk na een paar dagen vanzelf weer over. Mocht je veel last hebben van de klachten dan biedt ROTER medische hulpmiddelen om de symptomen van de blaasontsteking aan te pakken. ROTER Cysticare* en ROTER Cystiberry* zijn beide medische hulpmiddelen voor de behandeling van een blaasontsteking. ROTER Cysticare vermindert na 48 uur de pijn bij het plassen.** ROTER Cysticare behandelt en helpt daarnaast ook bij het voorkomen van blaasontsteking doordat de schadelijke E-coli bacteriën zowel in de darmen als in de urinebuis worden aangepakt.

 • Traditioneel kruidengeneesmiddel bij blaasontsteking

  ROTER Uva Ursi* ROTER Uva Ursi*
 • 5-daagse kuur tegen blaasontsteking, klinisch bewezen

  4.5/5 (3)
  Voorkomen van blaasontsteking ROTER Cysticare*
 • Met werkzaam cranberry-extract bij blaasontsteking

  4.5/5 (2)
  Voorkomen van blaasontsteking ROTER Cystiberry*

Behandeling van de blaasontsteking met medicatie

Houd je na ruim een week nog last van pijn en voel je je nog ziek dan is het verstandig een huisarts te raadplegen. Over het algemeen is een blaasontsteking goed te behandelen met antibiotica.

Behandeling van blaasontsteking bij zwangerschap

Ben je zwanger en heb je het vermoeden dat je een blaasontsteking hebt dan moet je altijd contact opnemen met je huisarts.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. **Raadpleeg uw dokter wanneer u na 48 uur nog geen merkbare verbetering merkt.